Scratch

Scratch este creat pentru joc, invatare directa si design si ajuta tinerii sa gandeasca creativ, sa rationeze sistematic si sa lucreze in echipa, abilitati esentiale pentru viata in secolul XXI.

Scratch este un limbaj introductiv de programare ce permite crearea propriilor jocuri, animatii si povesti si a fost creat pentru tineri pornind de la varsta de 8 ani in sus cu scopul de a le dezvolta capacitatile creative de invatare pentru secolul 21. Atunci cand copiii creeaza programe, ei invata concepte matematice si informatice importante care le imbunatatesc gandirea creativa, motivatia logica, ajuta la solutionarea problemelor si la dezvoltarea abilitatilor de colaborare. Designul proiectelor Scratch ii provoaca pe copii la competitie, ii invata cum sa depaseasca obstacolele si cum sa rezolve problemele de construire a increderii in sine.

Scratch este un limbaj de programare grafic pe care il puteti folosi in mod gratuit. Prin simpla tragere si asezare a unor blocuri colorate, puteti crea povesti interactive, jocuri, animatii, muzica, arta si prezentari. Puteti chiar sa va incarcati creatiile pe Internet pentru a le impartasi cu programatorii Scratch din intreaga lume. Totodata Scratch a fost gandit sa previna greselile comune ale incepatorilor din programarea traditionala, cum ar fi greselile de scriere si erorile de continut. In locul scrierii manuale a comenzilor, programarea in Scratch este facuta cu ajutorul tragerii si alaturarii blocurilor de programare.

Scratch deschide o lume incantatoare a programarii pe calculator pentru copii  si alti programatori incepatori.

Pentru inscrierea la cursul Scratch pentru Copii sunati la 0745.45.95.95: