Robotica-Arduino

Abordarea educatiei STEM in Centrul Didactica

Ce reprezinta STEM?

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) reprezinta un concept educational ce se bazeaza pe ideea de educare a elevilor si studentilor in patru domenii:
STIINTA, TEHNOLOGII, INGINERIE SI MATEMATICA folosind o abordare multi-disciplinara si aplicata. Mai degraba decat a preda aceste discipline separat si distinct, STEM le integreaza intr-o paradigma de invatare coerenta bazata pe aplicatii din lumea reala.

De ce este nevoie de aceasta abordare?

La nivelul Europei si Statelor Unite ale Americii s-a constat ca numărul copiilor, elevilor, liceenilor şi studenţilor care se orienteaza către aceste domenii, mai precis către ştiinţele exacte a scăzut dramatic.
De ce s-a ajuns aici? Pentru că în ultimele decenii în educaţie s-a pus accentul mai mult pe disciplinele umaniste. Chiar la noi în ţară marea majoritate a elevilor doreau să studieze drept, psihologie, relaţii publice, relaţii internaţionale şi altele asemenea. Dar către domeniile reale, care necesită o gândire riguroasă şi mai ales calcule exacte, au început să se îndrepte din ce în ce mai puţini tineri.
Industria, companiile, societatea a ajuns într-o mare criză de specialişti şi nu poate funcţiona. Cu ceva ani în urmă, în Italia un analist a remarcat următoarele: „Şi un copil italian şi unul chinez au Playstation. Diferenţa este că în timp ce copilul italian ştie să plimbe desene animate pe un ecran, cel chinez învaţă să o construiască!”

Cum se va implementa? 

Centrul Didactica vrea sa implementeze acest tip de educatie pornind de la o platforma electronica (Arduino), in jurul careia se vor contrui lectii si proiecte interactive si interesante. Se vor aborda elemente de programare, electronica, fizica, matematica.

Pentru inscrierea la cursul Robotica-Arduino pentru Copii sunati la 0745.45.95.95